Hjælp - Indstilling af sikkerhedsniveau

Dette er en vejledning i hvordan man får tilrettet sikkerhedsniveauet i sin browser, sådan at det bliver muligt at bruge borgerservice-løsningerne på borger.dk.

Generelt:

Der findes mange forskellige internet-browsere og de opfører sig forskelligt med hensyn til sikkerhedsindstillinger.

Denne vejledning vil derfor kun beskrive hvordan man specifikt løser problemerne i de mest problematiske browsere. Hvis der optræder problemer i andre browsere end de nævnte, vil løsningen der dog ofte minde en del om de nedenstående.

Generelt vil det være en god ide at kigge efter indstillinger i forbindelse med "sikkerhed", "personligt", "security", "privacy", "safety" og lignende, hvis man har problemer med at få vist en side i sin browser.

Der kan også være installeret diverse pop-up blokerings-værktøjer, som måske kan være årsag til problemerne.

Microsoft Internet Explorer 8:

Hvis Internet Explorer 8 p.g.a. sikkerhedsindstillingerne ikke kan vise indhold på en webside, vil der i bunden af browser-vinduet kunne ses en ikon, der forstiller et øje med et forbudt-skilt over:

Sikkerhedsproblemer
Dobbeltklikker man på denne ikon får man vist en "Rapport om beskyttelse af personlige oplysninger":
Rapport

På listen over usikre websteder kan man nu højreklikke på den adresse der er vist ovenfor og vælge "Accepter altid cookies fra dette websted".

Internet Explorer 8 vil nu kunne vise selvbetjeningsløsningen på den korrekte måde.

Microsoft Internet Explorer 7:

Sikkerhedsindstillingerne kan du rette ved at gøre disse ting:
- gå i Funktioner
- vælg Internetindstilling
- vælg Beskyttelse af personlige oplysninger
- træk bjælken fra høj sikkerhed ned til enten mellem eller lav
- tryk på OK
- tryk derefter på opdaterknappen